Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Lovebirds:Η νέα μόδα κατοικίδιων!

Τα Lovebirds προέρχονται από την Αφρική και είναι οι μοναδικοί παπαγάλοι μικρού μεγέθους (δεν ξεπερνά τους 17 πόντους) που έχουν τα χαρακτηριστικά και την ευφυΐα των μεγάλων παπαγάλων. Δεν χρειάζονται μεγάλα κλουβιά και η ευκολία συντήρησής τους σε συνδυασμό με τα υπέροχα χρώματά τους είναι που τα κάνουν τόσο προσιτά στον κόσμο και έχουν γίνει πλέον από τα πιο περιζήτητα κατοικίδια.

Δεν μπορεί να ζήσει ένα μόνο του!Πρέπει να έχει ταίρι.Θα ξετρελαθείτε με της αγαπούλες και τα παιχνίδια που κάνουν μεταξύ τους καθώς και τα φιλάκια που ανταλλάζουν μεταξύ τους.

Χρειάζονται κι αυτά εκπαίδευση ώστε να γίνει πιο ευχάριστη η συμβίωση μαζί τους γιατί συνηθίζουν να κυριαρχούν στον χώρο τους και προσπαθούν να επιβληθούν ακόμη και σε εμάς.

Λόγω της ιδιαίτερα ανεπτυγμένης ευφυΐας τους βαριούνται εύκολα και γι'αυτό τον λόγο πρέπει να ανανεώνετε τακτικά τα παιχνίδια τους είτε με καινούρια είτε με αυτοσχέδια από ξύλο, κορδόνια κλπ.

Πέρα από τα ειδικά μίγματα για παπαγάλους, πρέπει να τρώνε και φρούτα και λαχανικά. Μερικά εμφανίζουν φοβία ως προς τη δοκιμή νέων τροφών. Επιμείνετε για λίγες μέρες κι αν εξακολουθεί να μην το δοκιμάζει δελεάστε το βάζοντας λίγους από τους αγαπημένους του καρπούς πάνω στο φρούτο/λαχανικό.

Οι τιμές τους κυμαίνονται από 30-50 ευρώ, ανάλογα το pet shop.  






ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ