Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Μετανιωμένος ρατσιστής αφαιρεί όλα τα ναζιστικά τατουάζ του!


Συγκλονίζει η ιστορία του 43χρονου Μπάιρον Γουίντνερ, που υπεβλήθη σε 25 εγχειρήσεις προκειμένου να απαλλαχτεί από τις «ουλές» του μίσους και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή…

Συγκλονίζει η ιστορία ενός «μετανιωμένου» Αμερικανού νεοναζί, ο οποίος υπεβλήθη σε εκτεταμένες επεμβάσεις προκειμένου να αφαιρέσει τα ρατσιστικά τατουάζ που «κοσμούσαν» το πρόσωπό του.

Η ιστορία του Μπάιρον Γουίντερ καταγράφηκε σε ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, που προέβαλε το αμερικανικό δίκτυο MSNBC, κάνοντάς την γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Πλέον σκοπός του Γουίντνερ, είναι να ζήσει φυσιολογικά και να βρει δουλειά, ωστόσο κάποτε υπήρξε μέλος του εθνικιστικού κινήματος της Εθνικής Συμμαχίας (National Alliance) και ιδρυτής της συμμορίας σκίνχεντ, Vinlanders.

Μάλιστα, ήταν γνωστός ως ένας από τους πιο βίαιους και ακραίους ναζιστές και δήλωνε υπερήφανος γι” αυτό. Μετά το γάμο του όμως, το 2006 αποφάσισε να αφήσει πίσω το φασιστικό παρελθόν και τις ρατσιστικές πεποιθήσεις του, θέλοντας να γίνει ένας νομοταγής πολίτης, πατέρας, σύζυγος και ενεργό μέλος της κοινότητάς του.

Προκειμένου μάλιστα να καθαρίσει το πρόσωπο και το σώμα του από τα αμέτρητα τατουάζ, χρειάστηκε να υποβληθεί σε 25 εγχειρήσεις μέσα σε 16 μήνες!

«Έχω τη λέξη μίσος στα δάχτυλά μου. Ήμουν 15 χρόνων. Πίστευα πως είναι cool. Τα αρχικά S C είναι από μια νεοναζιστική οργάνωση, ήμουν ο ιδρυτής αυτού του κλαμπ. Έχω τη λέξη »Chug Reich» σε τατουάζ στην κοιλιά μου», λέει ο ίδιος στο ντοκιμαντέρ.

Όπως ο Γουίντερ περιγράφει, όταν συναντούσαν στο δρόμο τους έναν έγχρωμο άνθρωπο, χωρίς σκέψη και δισταγμό έβγαζαν τα όπλα τους και ξεκινούσαν την επίθεση. «Όταν οι άνθρωποι πονούσαν εμείς διασκεδάζαμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τότε όμως συνάντησε πολλά προβλήματα. Η ομάδα στην οποία ήταν αρχηγός άρχισε να του κάνει απειλητικά τηλεφωνήματα και στο τέλος του είπαν: «ή την οικογένειά του ή εμείς». Φυσικά εκείνος επέλεξε την οικογένειά του.

Στο ξεκίνημα της νέας του ζωής ωστόσο, συνάντησε πολλά προβλήματα. Όπου και αν απευθύνθηκε ο 43χρονος για εργασία, έβρισκε κλειστές πόρτες. Τα τατουάζ και τα σύμβολα του μίσους «κραύγαζαν» σε όλο του το σώμα: ένα αιματοβαμμένο ξυράφι, σβάστικες, λέξεις μίσους, «σφραγίδες» συμμοριών…

Κανείς από τους υποψήφιους εργοδότες τους δεν έβλεπε μπροστά του έναν οικογενειάρχη, αλλά έναν απειλητικό κακοποιό.

Μαζί με τη σύζυγό του, Τζούλι, αναζήτησε λύσεις στο διαδίκτυο για την αφαίρεση των τατουάζ ωστόσο η απομάκρυνσή τους από την περιοχή του προσώπου θεωρείται εξαιρετικά σπάνια και ελάχιστοι γιατροί θα αναλάμβαναν μια τέτοια περίπλοκη εγχείρηση. Έτσι, ο Γουίντερ θεώρησε ότι θα έβρισκε τη λύτρωση μέσω σπιτικών συνταγών: «Ήμουν απόλυτα έτοιμος να περιλούσω το πρόσωπό μου με οξύ», εξομολογείται στο ντοκιμαντέρ του αμερικανικού δικτύου MSNBC.

Η σύζυγός του όντας σε απόγνωση, έκανε κάτι που κάποτε θεωρούσε αδιανόητο. Απευθύνθηκε σε έναν μαύρο άντρα που κατά το παρελθόν αποτελούσε τον νούμερο ένα εχθρό της: Τον Ντάριλ Λιμοντ Τζέκινς που ηγείται μιας αντιρατσιστικής ομάδας με έδρα τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Ο ακτιβιστής, ο οποίος θεωρείται μεγάλο «αγκάθι» για τους ναζιστές της «λευκής υπεροχής», θέλησε να βοηθήσει το ζευγάρι κοινοποιώντας το πρόβλημά τους στο διαδίκτυο.

«Δεν έχει σημασία ποιος ήταν κάποτε ή τι πίστευε στο παρελθόν», λέει ο Τζέκινς. «Έχω μπροστά μου μια σύζυγο και μια μητέρα που είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για την οικογένειά της».

Ο ακτιβιστής πρότεινε στον Γουίντνερ να επισκεφτεί έναν πρώην οπαδό του ναζισμού που είχε εγκαταλείψει περίφημα το κίνημα το 1996, και έκτοτε συμμετείχε σε αντιρατσιστικές οργανώσεις. Μέσω μιας αλυσίδας ανθρώπων, ο Μπαιρον Γουίντνερ κατάφερε να βγει από το αδιέξοδο και μετά από πολυετή αναζήτηση, ρατσιστικές απειλές προς το πρόσωπό του και άγριων επιθέσεων για το ναζιστικό του παρελθόν, κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην κοινωνία απαλλαγμένος από τις «ουλές» του μίσους.
 











protothema