Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Video ΣΟΚ: Να γιατί δεν πρέπει να κάνουμε προσπέραση όταν δεν έχουμε καλή ορατότητα!

Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω, για ποιο λόγο ορισμένοι οδηγοί ενώ δεν έχουν καθόλου καλή ορατότητα από το αντίθετο ρεύμα, το παίζουν μάγκες και προσπερνάνε. Και το μόνο που καταφέρνουν είναι να τρακάρουν και να πάρουν ίσως και αθώες ζωές στο λαιμό τους ή γλιτώνοντας παρά τρίχα.
Και ναι, γίνομαι τόσο ωμή γιατί όλοι μας πρέπει να προσέχουμε όχι μία άλλα 10 φορές πριν επιχειρήσουμε μία προσπέραση. Αυτό δεν έκανε σε καμία περίπτωση ο οδηγός του λευκού αυτοκινήτου που θα δεις στο βίντεο. Σε έναν δρόμο με αρκετή κίνηση και μη έχοντας καθόλου καλή ορατότητα διότι μπροστά του πορευόταν ένα φορτηγό, ο οδηγός του μικρού αυτοκινήτου αποφάσισε να προσπεράσει.

Το μόνο που κατάφερε ήταν σχεδόν μετωπική σύγκρουση με ένα μαύρο sedan του αντίθετου ρεύματος. Σίγουρα ένας από τους δύο οδηγούς ίσως και οι δύο να τραυματίστηκαν, γιατί η ταχύτητα πρόσκρουσης δεν ήταν και μικρή και έχουμε να κάνουμε απλά με λαμαρίνες.

Αυτό που έχω να πω εγώ, είναι οτι πρέπει να είμαστε, όσο το δυνατό πιο προσεκτικοί όταν οδηγούμε πόσο μάλλον όταν κάνουμε μία προσπέραση. Και στο κάτω κάτω, όταν υπάρχει πολύ κίνηση στον δρόμο, κάνοντας μία δύο προσπεράσεις μην νομίζεις οτι θα κερδίσεις περισσότερο χρόνο. Το πολύ 2-3 λεπτά πιο γρήγορος θα είσαι!