Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ευρωμπάσκετ: «Τελικός» το παιχνίδι της Εθνικής με την Σλοβενία

Ο πρώτος «τελικός» της Εθνικής Ανδρών στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ κόντρα στην Ισπανία βάφτηκε με γαλανόλευκο χρώμα. Οι Έλληνες διεθνείς ξέρουν ότι πέτυχαν μια ιστορική νίκη απέναντι στους «φούριας ρόχας», ωστόσο οφείλουν να αφήσουν πίσω αυτή την επιτυχία και να παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι στον αποψινό δεύτερο «τελικό» απέναντι στην Σλοβενία (22:00, ANT1, OTE Sport 3) .

Το παιχνίδι με τους Ισπανούς είχε ευτυχή κατάληξη και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιθυμεί να φέρει το ίδιο αποτέλεσμα και απέναντι στους οικοδεσπότες. Είναι γεγονός ότι η Σλοβένοι δεν προκαλούν φόβο σαν ομάδα, όπως η νυν Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, ωστόσο είναι άκρως επικίνδυνοι και φυσικά οι πρώτοι που την κέρδισαν στη διοργάνωση, πριν από την Ελλάδα. Το γεγονός ότι αγωνίζονται μπροστά στο κοινό τους, στη χώρα τους, τους δίνει τεράστια δύναμη και αυτοπεποίθηση, όμως ο παράγοντας έδρας μερικές φορές γυρίζει μπούμερανγκ και μπορεί να δημιουργήσει έξτρα πίεση.

Αυτό το στοιχείο πρέπει να το εκμεταλλευτεί η Εθνική μας. Εφόσον κοντρολάρει το παιχνίδι, επιβάλει το ρυθμό της και περιορίσει τον κινητήριο μοχλό της Σλοβενίας, Γκόραν Ντράγκιτς, που τα κάνει όλα στο παρκέ και αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή, θα έχει πολλές πιθανότητες να φτάσει στη νίκη, που θα έχει διπλή αξία μετά και την επικράτηση κόντρα στους Ισπανούς και σίγουρα θα τονώσει ακόμα περισσότερο την ήδη ανεβασμένη ψυχολογία της. Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα δώσει το παρών ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, για τον οποίο το Ευρωμπάσκετ έλαβε τέλος λόγω θλάσης. Συνεπώς, ο Αντρέα Τρινκιέρι καλείται να βρει λύσεις για τη θέση «5″, καθώς πλέον έχει μείνει μονάχα με δύο καθαρούς σέντερ. Τον Γιάννη Μπουρούση και τον Βασίλη Καββαδά.

Ωστόσο, ακόμα κι αν ο Ιταλός χρησιμοποιήσει μόνο αυτούς τους δύο στη συγκεκριμένη θέση, είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για το θετικό αποτέλεσμα. Θα τα καταφέρει αν οι παίκτες δείξουν την ίδια ψυχή όπως με την Ισπανία και φυσικά αν μπουν ξανά τα μεγάλα σουτ.


Πηγή superbasket.gr