Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Νοσοκομείο ζητά το αίμα 100 υγιών παpθένων!





Το αίτημα ενός κινεζικού νοσοκομείου για το αίμα από υγιείς γυναίκες παpθένες για χρήση στην ιατρική έρευνα έχει καταδικαστεί ως προσβλητικό για τις γυναίκες, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Το αντικαρκινικό νοσοκομείο του πανεπιστημίου του Πεκίνου είπε ότι χρειάζεται το αίμα 100 γυναικών παρθένων ηλικίας 18-24 ετών για μελέτες σχετικά με τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), ο οποίος συνήθως μεταδίδεται μέσω της sεξουαλικής επαφής.

Ορισμένοι χρήστες του Διαδικτύου καταδίκασαν το αίτημα ως προώθηση λατρείας της παpθενίας και εξευτελισμού της γυναίκας. "Οι άνδρες παpθένοι δεν είναι απαραίτητοι, μόνο οι γυναίκες, τι επιστήμη είναι αυτή; " έγραψε ένας χρήστης του διαδυκτίου.

Το νοσοκομείο υπερασπίστηκε την κλήση για τους δότες, λέγοντας ότι το αίμα απο παpθένες »ήταν λιγότερο πιθανό να έχει μολυνθεί με τον ιό HPV. «Είναι σύμφωνοι με τη διεθνή πρακτική να συλλέξουν δείγματα αίματος θηλέων παpθένων », τα οποία χρησιμεύουν ως αρνητικές ουσίες ελέγχου στην έρευνα HPV, δεδομένου ότι ο κίνδυνος προσβολής από τον ιό HPV είναι χαμηλός μεταξύ των γυναικών που δεν έκαναν ποτέ aεξ»

"Η παρθενία στην Κίνα παραδοσιακά θεωρείται ως απαραίτητη προϋπόθεση για το γάμο, και σήμερα πολλοί Κινέζοι άνδρες εξακολουθούν να προτιμούν τις γυναίκες τους να είναι παpθένες.

Η συνεχιζόμενη σημασία που δίδεται στην παpθενία, σε συνδυασμό με τα χαλαρά sεξουαλικά ήθη κατά τις τελευταίες δεκαετίες, έχει οδηγήσει σε αύξηση στην αγορά για τον τεχνητό παpθενικό υμένα και την επανορθωτική χειρουργική επέμβαση η οποία επιτρέπει στις γυναίκες να δείχνουν οτι είναι παpθένες.