Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ταξιδιωτικός οδηγός για την Σαντορίνη

To Santorini Odigos .gr είναι ένας πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός για την Σαντορίνη. Μέσα στις ιστοσελίδες του θα προσπαθήσουμε να σας προσφέρουμε με έγκυρο και σαφή τρόπο όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το όποιο ταξίδι ή τις διακοπές σας στην Σαντορίνη. Βρείτε τα φθηνότερα ξενοδοχεία για την Σαντορίνη και συγκρίνετε τις τιμές τους εδώ





Η Σαντορίνη είναι σίγουρα το πιο ξεχωριστό νησί στο ελληνικό αρχιπέλαγος. Χάρη στην δράση του ηφαιστείου και την μοναδική στον κόσμο καλντέρα, η Σαντορίνη είναι ένας τόπος εξαιρετικής ομορφιάς που αποτελεί ένα από τους πιο δημοφιλείς παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς. Μέσα από τις ιστοσελίδες μας φιλοδοξούμε να σας προσφέρουμε μια μοναδική εικονική ξενάγηση στην μαγεία της Σαντορίνης.




Σαντορίνη Ηλιοβασίλεμα
Η δύση του ήλιου, τα ηλιοβασιλέματα στην Σαντορίνη

Το κάθε ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη είναι ένα μοναδικό υπερθέαμα. Επειδή όλοι οι οικισμοί της Σαντορίνης που βρίσκονται στο φρύδι της Καλντέρας βλέπουν την θάλασσα από ψηλά, καθώς έχουν αρκετό υψόμετρο και έχουν δυτικό προσανατολισμό, από όπου και να δεις το ηλιοβασίλεμα είναι μια ξεχωριστή πανέμορφη εμπειρία.




Καταπληκτικό είναι το ηλιοβασίλεμα και από άλλα σημεία της Σαντορίνης, από την κορυφή του προφήτη Ηλία, από το ύψωμα της αρχαίας Θήρας, από τον Φάρο, από το κάστρο του Πύργου και από την παραλία της Βλυχάδας.

Βέβαια το σημαντικότερο είναι ότι μαζί με την δύση του Ήλιου βλέπει κανείς και την Καλντέρα που είναι ένα υπαίθριο γεωλογικό μουσείο τεραστίων διαστάσεων. Η μεγάλη προβολή που έχει γίνει στο ηλιοβασίλεμα συγκεκριμένων περιοχών όπως της Οίας, έχει ώς αποτέλεσμα μερικές μέρες τον Αύγουστο να μην έχεις που να σταθείς για να δεις το ηλιοβασίλεμα.

Ενώ το ηλιοβασίλεμα στην Οία αλλά και στα άλλα μέρη της Σαντορίνης δεν το βαριέσαι ποτέ, το να ακούς να χειροκροτάνε τον ήλιο τη στιγμή που χάνετε στον ορίζοντα, όσο και καλή διάθεση να έχεις, ε κάποια στιγμή καταντάει αηδία.




Σαντορίνη Παραλίες
Οι διαφορετικές παραλίες της Σαντορίνης

Οι παραλίες της Σαντορίνης έχουν ξεχωριστή ομορφιά καθώς τις έχει διαμορφώσει η δράση του ηφαιστείου, όπως και όλο το νησί άλλωστε και δεν θυμίζουν σε τίποτε τις παραλίες στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου πελάγους. Μαύρη άμμος, ελαφρόπετρα και ηφαιστειακά πετρώματα είναι τα χαρακτηριστικά που θα συναντήσει κανείς στις παραλίες της Σαντορίνης.




Επειδή μάλιστα οι παραλίες στην Σαντορίνη είναι διαφορετικές από οτιδήποτε έχει συνηθίσει ο μέσος ταξιδιώτης, υπάρχουν πολλοί που απογοητεύονται. Όμως το νησί διαθέτει τόσο ξεχωριστή ομορφιά, ώστε πολύ γρήγορα την θέση της απογοήτευσης για την έλλειψη παραλιών με ψιλή ή χρυσή άμμο, οι οποίες αφθονούν στις υπόλοιπες κοντινές Κυκλάδες, παίρνει ένας ενθουσιασμός που μόνο το φυσικό τοπίο της Σαντορίνης μπορεί να σας προσφέρει.

Οι πιο δημοφιλείς παραλίες της Σαντορίνης βρίσκονται στο Καμάρι, την Περίσσα και τον Περίβολο, καθώς είναι πλήρως οργανωμένες με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά και με εστιατόρια, καφετέριες και beach bar, ενώ διάσημη σε όλο τον κόσμο είναι η κόκκινη παραλία στο Ακρωτήρι. Η δική μου αγαπημένη παραλία της Σαντορίνης είναι η Βλυχάδα από την οποία μπορείτε να απολαύσετε και ένα συμπαθητικό ηλιοβασίλεμα. Ας δούμε όμως όλες τις παραλίες στην Σαντορίνη αναλυτικά.




Σαντορίνη Κόκκινη Παραλία
Η πιο διάσημη παραλία της Σαντορίνης

Η Κόκκινη παραλία στην Σαντορίνη είναι πολυφωτογραφημένη και ξακουστή σε όλο τον κόσμο. Η ιδιαιτερότητα της σε σχέση με τις υπόλοιπες παραλίες στο νησί είναι ο τεράστιος κόκκινος βράχος που βρίσκεται στην πλάτη της και δημιουργεί ένα μοναδικό τοπίο στην Σαντορίνη.






Το ηφαίστειο για μια ακόμη φορά έκανε το θαύμα του και δημιούργησε ένα μοναδικό τοπίο. Η παραλία συγκρίνεται με πολύ λίγες παραλίες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, χάρη στην μοναδικότητα της και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι είναι η πιο γνωστή παραλία στους επισκέπτες της Σαντορίνης.

Στην παραλία θα πάτε πολύ εύκολα ακολουθώντας τις πινακίδες από τον οικισμό του Ακρωτηρίου και τον αρχαιολογικό χώρο. Ο δρόμος πηγαίνει μέχρι ένα σημείο και μετά πρέπει να συνεχίσετε με τα πόδια. Ίδιο σκηνικό θα βρείτε και στην Άσπρη παραλία μόνο που εκεί θα πρέπει να πάτε με πλωτό μέσο καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση με άλλο τρόπο.




Σαντορίνη Παραλία Μονόλιθος
Η πιο οικογενειακή παραλία της Σαντορίνης

Η παραλία του Μονόλιθου βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Σαντορίνης στην περιοχή του αεροδρομίου. Η παραλία είναι συνέχεια της τεράστιας παραλίας που ξεκινάει από το Καμάρι και είναι η πιο κοντινή στα Φηρά παραλία της Σαντορίνης.

Στο πιο απάνεμο τμήμα της η παραλία του Μονόλιθου είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά Στο δεξί της τμήμα η περιοχή Άβις προσφέρεται για θαλάσσια σπορ, ενώ οι συχνοί άνεμοι που φυσούν στην περιοχή προσφέρουν ικανοποίηση στους φίλους του windsurfing αλλά και του πιο καινούργιου αθλήματος του Kitesurfing που κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους.



Στην παραλία του Μονόλιθου θα βρείτε και πολύ ήσυχα τμήματα που προσφέρουν απομόνωση, ενώ σε αρκετά σημεία η περιοχή θυμίζει το τοπίο της Βλυχάδας, αν και λιγότερο εντυπωσιακό. Σε ένα μικρό τμήμα της παραλίας θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες. Ενώ υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια για όσους επιλέξουν να μείνουν σε αυτό το τμήμα της Σαντορίνης.




Σαντορίνη Παραλία Έρως
Μια παραλία γυμνιστών που έγινε in στέκι της Σαντορίνης

Η παραλία Έρως είναι ένα απομονωμένο τμήμα της τεράστιας παραλίας της Βλυχάδας. Παλιότερα ήταν παραλία γυμνιστών και το πιο απομονωμένο τμήμα της παραλίας. Όμως στην σύγχρονη Σαντορίνη τα πράγματα έχουν αλλάξει.


Τα τελευταία χρόνια χάρη στον χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία και στο μοντέρνο beach bar εστιατόριο που χτίστηκε ακριβώς στην πίσω πλευρά της, η παραλία Έρως έχει γίνει ένα από τα πιο in στέκια της Σαντορίνης τους καλοκαιρινούς μήνες.

Καθώς εκτός από κολύμπι προσφέρει καφέ, ποτό και επιλεγμένα πιάτα καθώς και ένα καλοσχεδιασμένο χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει διαφόρων τύπων εκδηλώσεις, από εταιρικά γεύματα, μέχρι το γλέντι του γάμου σας.



Από την παραλία Έρως, όπως και από όλη την Βλυχάδα όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα ηλιοβασίλεμα που ανταγωνίζεται με αξιώσεις το ηλιοβασίλεμα που θαυμάζει κανείς από τους οικισμούς της Καλντέρας. Στην παραλία Έρως οδηγεί ένας χωματόδρομος που θα τον βρείτε πριν φτάσετε στην Βλυχάδα περίπου στην μέση της απόστασης στο δεξί σας χέρι. Όσοι φεύγουν από το λιμανάκι των ψαράδων αντίθετα, θα βρουν τον χωματόδρομο αριστερά.




Σαντορίνη Παραλία Περίσσα
Η παραλία στην Σαντορίνη που σου θυμίζει ότι βρίσκεσαι στις Κυκλάδες

Η παραλία της Περίσσας βρίσκεται στο ομώνυμο χωρίο στην νότια Σαντορίνη. Είναι πολύ δημοφιλής παραλία πλήρως οργανωμένη. Η παραλία της Περίσσας είναι πολύ εντυπωσιακή καθώς στα αριστερά της υψώνεται ο αυστηρός όγκος του Μέσα Βουνού που απάνω του είναι χτισμένη η Αρχαία Θήρα.

Η παραλία της Περίσσας λόγω της γεωγραφικής της θέση προσφέρει υπέροχες ανατολές του Ήλιου παρόλο που η Σαντορίνη είναι γνωστή για τα ηλιοβασιλέματα της, ενώ αν είστε τυχεροί και βρεθείτε στην Σαντορίνη κάποια πανσέληνο, η παραλία της στην Περίσσα θα σας προσφέρει μια από τις ομορφότερες θέες του φεγγαριού σε ολόκληρο το Αιγαίο.



Στην παραλία στην Περίσσα θα βρείτε σε αφθονία, εστιατόρια, μπαρ και καφέ. Ξαπλώστρες και ομπρέλες υπάρχουν σε όλη την παραλία ενώ υπάρχει μεγάλη γκάμα τιμών για να τις νοικιάσεις, καθώς και μερικά καταστήματα που τις προσφέρουν δωρεάν στους πελάτες τους. Τα απογεύματα και μέχρι το επόμενο πρωί ο παραλιακός δρόμος από το κοινοτικό κάμπινγκ στην Περίσσα μέχρι εκεί που αρχίζει ο Περίβολος γίνεται πεζόδρομος.




Σαντορίνη Παραλία Αη Γιώργης
Η παραλία που θυμίζει παλιές εποχές της Σαντορίνης

Η παραλία Άγιος Γεώργιος στην Σαντορίνη βρίσκεται στην νότια πλευρά του νησιού και είναι η φυσική συνέχεια των παραλιών της Περίσσας και του Περίβολου. Είναι μια παραλία για αυτούς που θέλουν να βρεθούν κοντά στην φύση χωρίς τις ανέσεις μιας οργανωμένης πλαζ.

Σε όλο το μήκος της παραλίας στον Άγιο Γεώργιο δεν υπάρχουν καθόλου καταστήματα μιας και ο παραλιακός δρόμος της Περίσσας σταματάει εκεί που αρχίζει η παραλία. Στην παραλία Άγιος Γεώργιος υπάρχουν μόνο μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια.



Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται σε 2-3 σημεία με δρόμους που σταματάνε ακριβώς μπροστά στην θάλασσα, αλλά αν θέλετε να την εξερευνήσετε ολόκληρη πρέπει να την περπατήσετε. Στην παραλία υπάρχουν πολλά αλμυρίκια που προσφέρουν απλόχερα και δωρεάν την σκιά τους στους τολμηρούς.

Η παραλία Άγιος Γεώργιος μου θυμίζει παλιές αγαπημένες στιγμές στην Σαντορίνη πριν από πολλά χρόνια, τότε που κάναμε ελεύθερο κάμπινγκ στα αλμυρίκια του Περίβολου και έπρεπε να περπατήσουμε 15 λεπτά στην πραγματικά καυτή άμμο για να αγοράσουμε νερό ή φαγητό.




Σαντορίνη Παραλία Καμάρι
Η πιο κοσμοπολίτικη παραλία της Σαντορίνης

H παραλία στο χωριό Καμάρι είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στην Σαντορίνη. Ξεκινώντας από τον βράχο η παραλία στο Καμάρι εκτείνεται σε όλη την ανατολική πλευρά του νησιού και συνεχίζει μέχρι τον Μονόλιθο. Το Καμάρι είναι μια από τις 3 τεράστιες παραλίες της Σαντορίνης.



Σε όλη την παραλία στο Καμάρι υπάρχουν ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ και beach bar, μιας και ο οικισμός έχει μέτωπο στην θάλασσα. Το χαρακτηριστικό της παραλίας είναι οι εκατοντάδες ξαπλώστρες και ομπρέλες που υπάρχουν παντού. Σε άλλα σημεία δίνονται προς ενοικίαση και σε άλλα σημεία προσφέρονται δωρεάν, από τα καταστήματα της παραλίας στους πελάτες τους.



Η παραλία στο Καμάρι είναι ιδιαίτερα φροντισμένη και καθαρή και ένα χαρακτηριστικό που την κάνει ξεχωριστή, είναι ότι ο παραλιακός δρόμος σε όλο το μήκος της είναι πεζόδρομος όλες τις ώρες, ενώ η πρόσβαση είναι εύκολη καθώς πολύ κοντά βρίσκονται οι στάσεις των λεωφορείων καθώς και δύο μεγάλα παρκινγκ για όσους έρθουν στο Καμάρι με το αυτοκίνητο τους.




Σαντορίνη Παραλία Βλυχάδα
Η παραλία της Σαντορίνης που θυμίζει σεληνιακό τοπίο

Η Παραλία της Βλυχάδας στην Σαντορίνη είναι μια τεράστια παραλία που ξεκινάει από το λιμάνι των ψαράδων στον ομώνυμο οικισμό. Αν στην Σελήνη υπήρχαν παραλίες σίγουρα θα είχαν μια παρόμοια μορφή. Στην Βλυχάδα θα βρείτε την ίδια μαύρη άμμο που υπάρχει σε όλες τις παραλίες της Σαντορίνης αλλά την διαφορά την κάνουν οι γεωλογικοί σχηματισμοί στην πλάτη της παραλίας.

Ηφαιστειακή τέφρα, θηραική γη, ελαφρόπετρα και άμμος σχηματίζουν μοναδικά σχήματα σε γήινα χρώματα, σε ένα αέναο παιχνίδι με το νερό και τον αέρα της Σαντορίνης. Από μακρυά μοιάζουν με βράχια ή για την ακρίβεια γλυπτά πάνω σε βράχο. Από κοντά διαπιστώνεις ότι γλύπτης είναι το ηφαίστειο και τα στοιχεία της φύσης που μετασχηματίζουν συνέχεια το εύπλαστο υλικό. Μάλιστα αν φυσάει βλέπεις το τοπίο να μετασχηματίζεται εκεί μπροστά σου.

Στην Βλυχάδα θα βρείτε ένα μικρό μπαράκι για τα απαραίτητα, ενώ στο λιμανάκι πριν από την παραλία υπάρχουν και ταβέρνες με φρέσκο ψάρι. Ξαπλώστες και ομπρέλες θα βρείτε στην αρχή της παραλίας ενώ αν συνεχίσετε με τα πόδια μπορείτε να κολυμπήσετε με περισσότερη ησυχία και σχετική απομόνωση.




Σαντορίνη Παραλία Περίβολος
Η ιδανική παραλία για τους νέους επισκέπτες της Σαντορίνης

Η παραλία στον Περίβολο βρίσκεται εκεί που σταματάει η παραλία της Περίσσας και διαθέτει μερικά από τα πιο δημοφιλή beach bar του νησιού. Έτσι αποτελεί πόλο έλξης για τους νέους κάθε ηλικίας καθώς οι μουσική παίζει δυνατά σε όλη την παραλία, τα πάρτι είναι καθημερινά και κρατάνε από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Στον Περίβολο θα βρείτε την ίδια πλατιά μαύρη αμμουδιά όπως και στην υπόλοιπη Σαντορίνη, αλλά και μερικές από τις αναπαυτικότερες ξαπλώστρες στο νησί.

Ανάμεσα στα beach bar στην παραλία του Περίβολου θα βρείτε και αρκετά ενδιαφέροντα εστιατόρια, από παραδοσιακές ταβέρνες, μέχρι gourmet προτάσεις, για όσους προτιμούν το φαγητό δίπλα στην θάλασσα.
Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για Android κινητά εδώ.

-->