Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Παγκόσμια κατακραυγή για τον αστυνομικό που ταπεινώνει 10χρονο μικροπωλητή [βίντεο]


Παγκόσμια κατακραυγή έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει έναν δημοτικό αστυνομικό στο Μεξικό, να ταπεινώνει έναν φτωχό 10χρονο Ινδιάνο μικροπωλητή.

Το βίντεο εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την Παρασκευή, εξοργίζοντας τους Μεξικανούς, και έκτοτε κάνει το γύρο του κόσμου.

Δείχνει το μικρό αγόρι, να πουλάει καραμέλες, τσιγάρα και άλλα μικροαντικείμενα από ένα ψάθινο καλάθι στην πόλη Βιλαερμόζα.

Ένας δημοτικός αστυνομικός, ο οποίος κατονομάστηκε ως Χουάν Ντιέγκο Λόπες, εντοπίζει τον 10χρονο, παίρνει πολλά πακέτα τσιγάρων από το καλάθι του και τον αναγκάζει να αδειάσει, χούφτα – χούφτα, όλα τα του πράγματα στο δρόμο.

Ο Μανουέλ κλαίει απαρηγόρητος, καθώς βλέπει να χάνεται η δουλειά μιας ολόκληρης εβδομάδας, ενώ ένας περαστικός προσπαθεί να τον βοηθήσει, γεμίζοντας και πάλι το καλάθι.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 10χρονος, ο οποίος ζει με τους παππούδες του σε ένα ινδιάνικο χωριό, είχε μετακομίσει με τη θεία του στην πόλη πριν από 10 ημέρες με σκοπό να δουλέψει το καλοκαίρι, για να μπορέσει να αγοράσει τα απαραίτητα για το σχολείο το Σεπτέμβριο.

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα. Μετά τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κυβερνητική Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε, ότι ερευνά την υπόθεση, ενώ ο Δήμος, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο αστυνομικός απολύθηκε.

"Κάθε μορφή βίας κατά των παιδιών είναι εντελώς απαράδεκτη, ειδικά όταν στρέφεται εναντίον Ινδιάνων, που είναι μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες της χώρας", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Πάντως, ο κυβερνήτης της περιοχής ανακοίνωσε, ότι η πολιτεία θα χορηγήσει υποτροφία στον Μανουέλ, καθώς και όλη την ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη που μπορεί να χρειαστεί.



Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για Android κινητά εδώ και για iPhone/iPad εδω

πηγη
-->