Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε την στιγμή του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας στην Ισπανία

Με 190 χιλιόμετρα την ώρα πήρε τη στροφή η αμαξοστοιχία

Αυξάνεται διαρκώς ο απολογισμός των θυμάτων από τον εκτροχιασμό τρένου στις παρυφές της πόλης Σαντιάγο ντε Κομποστέλα στη Γαλικία, το βράδυ της Τετάρτης. Οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 78 νεκρούς και περισσότερους από 140 τραυματίες, εκ των οποίων 20 σε σοβαρή κατάσταση. Όπως παραδέχτηκε ένας από τους οδηγούς της αμαξοστοιχίας, το τρένο είχε αναπτύξει ταχύτητα 190 χλμ. την ώρα, ενώ το όριο ταχύτητας ήταν 80 χλμ.

Το τρένο ταξίδευε με 218 επιβάτες και τέσσερις υπαλλήλους από Μαδρίτη προς Φερόλ. Σε μια στροφή, λίγο έξω από το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα εκτροχιάστηκε. Η σκηνή του εκτροχιασμού, όπως καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας, κυκλοφρόρησε μέσω Youtube:


Η El Pais επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην έρευνα, ανέφερε ότι το τρένο τη στιγμή του δυστυχήματος είχε αναπτύξει ταχύτητα 180 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ το σημείο είχε περιορισμό ταχύτητας στα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα. Την πληροφορία επιβεβαίωσε λίγο αργότερα η πληροφορία ότι ένας από τους οδηγούς του τρένου, είχε αναφέρει μέσω ασυρμάτου ότι πήραν την στροφή με 190 χιλιόμετρα την ώρα.



Σύμφωνα με την El Mundo, το τρένο κινούνταν με 220 χιλιόμετρα. Εκπρόσωπος της Renfe, της ισπανικής εταιρείας σιδηροδρόμων, είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι τα ακριβή αίτια θα γίνουν γνωστά αφού αναλυθούν τα μαύρα κουτιά.


"Είναι το μεγαλύτερο πένθος στην ιστορία" της Γαλικίας, δήλωσε στον Τύπο ο πρόεδρος Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο.
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι μετέβη στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, τη γενέτειρά του, και αμέσως μετά κατευθύνθηκε στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 78 ανθρώπων και τον τραυματισμό 143, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Ο Ραχόι μίλησε με τα μέλη των σωστικών συνεργείων τα οποία συνεχίζουν την έρευνα και την απομάκρυνση των συντριμμιών των βαγονιών. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί κατόπιν τους τραυματίες στο νοσοκομείο.

Σε ένδειξη πένθους, τα Ανάκτορα στη Μαδρίτη ανακοίνωσαν ότι ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και ο πρίγκιπας διάδοχος Φελίπε διέκοψαν τις επίσημες δραστηριότητες τους.

Παράλληλα ο Χούλιο Γκόμεθ-Πομάρ Ροντρίγκεθ, ο πρόεδρος της δημόσιας εταιρίας σιδηροδρόμων Renfe, στο στόλο της οποίας ανήκε η μοιραία αμαξοστοιχία, δήλωσε σήμερα ότι "δεν υπήρχε κανένα λειτουργικό πρόβλημα στην αμαξοστοιχία, η οποία μόλις είχε περάσει από τεχνικό έλεγχο χθες το πρωί" .

Στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την "πλήρη αλληλεγγύη" της χώρας του στην Ισπανία, μετά την "φοβερή σιδηροδρομική καταστροφή" στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. "Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε στις ισπανικές αρχές μήνυμα υποστήριξης και συμπόνιας ενώ συμπάσχει στα δεινά των οικογενειών των θυμάτων", αναφέρει η ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων. Ο πάπας Φραγκίσκος από τη Βραζιλία όπου βρίσκεται, κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για τα θύματα και τις οικογένειες τους. Επτά ημερών πένθος κήρυξε ο κυβερνήτης της επαρχίας της Γαλικίας.




Τα tweets του ισπανού πρωθυπουργού Η Ισπανία, έχει πολύ ανεπτυγμένο δίκτυο σιδηροδρόμων με γραμμές μήκους 3.100 χιλιομέτρων, και είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο, πίσω από την Κίνα, σε μεγάλο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας. Το συγκεκριμένο δυστύχημα είναι από τα χειρότερα στην ιστορία των σιδηροδρόμων της Ισπανίας. Κατεβάστε τώρα το νέο μας application, για Android κινητά εδώ.
πηγη
-->