Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας, από 27/6/13

Οι πρεμιέρες δεν έχουν τελειωμό για τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα, από την Πέμπτη 27/6! Έξι νέες ταινίες και δυο επανεκδόσεις δίνουν ρεσιτάλ στα Αθηναϊκά σινεμά, ταξιδεύοντας τους σινεφίλ μέσα στον κόσμο της φαντασίας, των δραματικών κομεντί και της αγωνίας. Μέσα στο πλήθος των ταινιών ξεχωρίζει το οικολογικό θρίλερ “World war Z” με τον Μπράντ Πίτ και τα χιλιάδες ζόμπι να κυριεύουν την μεγάλη οθόνη…
World war Z” («Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ»)
Ένα θρίλερ με τον Μπράντ Πιτ που αναμένεται να σπάσει ρεκόρ στα ταμεία! Ένας πρώην στρατιωτικός των ΗΠΑ, ο Τζέρι Λέιν προσπαθεί να αποφύγει μια ξαφνική φονική πανδημία που έχει ξεσπάσει στον κόσμο. Αποστολή του είναι να προσπεράσει το εμπόδιο του χρόνου και να καταφέρει να καταστρέψει τα ζόμπι που έχουν κυριέψει τον πλανήτη και αποδεκατίζουν, όχι μόνο τεράστιους στρατούς, αλλά και κυβερνήσεις. Και όλα αυτά, όταν ο χρόνος κυλά εναντίον του.
Σκηνοθεσία: Μαρκ Φόρστερ, Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Μιρέιγ Ενος, Φάνα Μοκοένα, Ντέιβιντ Μορς, Ντανιέλα Κερτέσζ.
«Οι Καταφερτζήδες» (“The Internship”)
Δυο άντρες 40 χρονών και πωλητές απολύονται από τις δουλειές τους και καταλήγουν ξαφνικά… στον κόσμο του διαδικτύου! Με άλλα λόγια, αποφασίζουν ότι θα σταματήσουν να εργάζονται με τον «κλασσικό» τρόπο, δηλώνοντας συμμετοχή για πρακτική άσκηση στην “Google”.  Σκοπός τους είναι να μείνουν μόνιμοι στην εταιρεία, αλλά δεν έχουν σκεφτεί ότι πρώτα πρέπει να ξεπεράσουν τον τεράστιο ανταγωνισμό. Κυρίως, όμως, να νικήσουν τους πονηρούς 20χρονους που προσπαθούν να αρπάξουν κάθε πιθανή ευκαιρία.
Σκηνοθεσία: Σον Λέβι, Πρωταγωνιστούν: Οουεν Γουίλσον, Βινς Βον, Ρόουζ Μπερν.
«Δυο και δυο» (“Dos mas dos”)
Μια κωμωδία που σκόρπισε άφθονο γέλιο στην Αργεντινή! Ο Ντιέγκο και η Εμιλία μετά το γάμο τους ζουν μια πλούσια ζωή, η οποία όμως έχει και υποχρεώσεις. Αντίθετα, οι κολλητοί τους, ο Ρίτσαρντ και η Μπετίνα συνεχίζουν να ζουν πιο «ανέμελα», με κάποιες πιο προχωρημένες απόψεις. Σε ένα δείπνο, η τελευταία λέει κρυφά στην Εμιλία ότι τους αρέσει να κάνουν σεξ με πολλά ζευγάρια και ταυτόχρονα την καλεί σε ένα πάρτι για swingers. Η πρόταση στροβιλίζει διαρκώς στο κεφάλι της Εμιλίας, η οποία πιέζει τον άντρα της να πειραματιστούν σε κάτι καινούριο! Πώς θα φερθεί ο Ντιέγκο άραγε;
Σκηνοθεσία: Ντιέγκο Κάπλαν, Πρωταγωνιστούν: Αντριάν Σουάρ, Κάρλα Πέτερσον, Τζουλιέτα Ντίαζ, Χουάν Μινουχίν.
«Τακούνια… σε μυστική αποστολή» (“So undercover”)
Ένα σκληρό αγοροκόριτσο, η Μόλι, δουλεύει στο FBI, αλλά πρέπει να φέρει εις πέραν μια διαφορετική αποστολή. Πρέπει να γίνει μυστική πράκτορας σε μια κοριτσίστικη αδερφότητα στο κολέγιο. Εκεί, θα περικυκλωθεί από μερικές φοιτήτριες που «σκοτώνονται» για τα ψώνια και φέρονται σαν ψηλομύτες. Η Μόλι πρέπει να καταφέρει να μπει στο κλίμα και να προστατεύσει μια από τις φοιτήτριες, της οποίας ο πατέρας θα καταθέσει σε μια δίκη εναντίον της μαφίας. Ωστόσο, εκεί θα έρθει αντιμέτωπη και με το «γυναικείο» κομμάτι της…
Σκηνοθεσία: Τομ Βόγκαν, Πρωταγωνιστούν: Μάιλι Σάιρους, Κέλι Οσμπουρν, Λόρεν ΜακΝάιτ, Ελουίζ Μάμφορντ, Τζόσουα Μπόουμαν.
«Υψηλή μαγειρική» (“Haute cuisine”)
Πρόκειται για την πραγματική ιστορία της Ντανιέλ Ντελπές, που δούλευε ως η προσωπική σεφ του Φρανσουά Μιτεράν, προέδρου της Γαλλικής δημοκρατίας. Η μαγείρισσα Ορτάνς Λαμπορί από το Περιγκόρντ της Γαλλίας ξαφνιάζεται όταν ο πρόεδρος της προτείνει να φροντίσει το γεύμα του ίδιου αλλά και των φιλοξενούμενων του στο προεδρικό μέγαρο. Μπορεί η μαγειρική της να γοητεύει… όμως, ο ανταγωνισμός μέσα στην κουζίνα και το μέγαρο θα  παρουσιάσουν πολλούς κινδύνους!
Σκηνοθεσία: Κριστιάν Βινσέντ, Πρωταγωνιστούν: Kατρίν Φρο, Ζαν Ντ Ορμεσόν, Ιπολίτ Ζιραντό, Ζαν Μαρκ Ρουλό.
«Δυο για το δρόμο» (“Two for the road”)
Ο αρχιτέκτονας Μαρκ και η γυναίκα του Τζο ταξιδεύουν οδικώς από την Αγγλία στη Ν. Γαλλία για να γιορτάσουν το τέλος των κατασκευαστικών σχεδίων ενός πελάτη, του Μορίς. Μέσα στο ζευγάρι υπάρχει ένταση και καυγάδες από την αρχή της εκδρομής. Δεν θα αργήσουν να έρθουν και οι αναμνήσεις από την πρώτη τους συνάντηση, οι παλιοί τσακωμοί, η εγκυμοσύνη της Τζο και οιαπιστίες… μέχρι που ο αδερφός του Μορίς θα ρωτήσει την Τζο: «Τι είδους ζευγάρι μπορεί να γευματίζει στο ίδιο τραπέζι και να μην μιλάει;». Η απάντηση της Τζό είναι απλή… το παντρεμένο!
Σκηνοθεσία: Στάνλεί Ντόνεν, Πρωταγωνιστούν: Οντρεϊ Χέπμπορν, Aλμπερτ Φίνεϊ, Ζακλίν Μπισέ, Ελεανορ Μπρον.
«Θρέψε Κοράκια» (“Raise ravens”)
Ερμηνείες που θα συζητηθούν υπάρχουν στο σκοτεινό θρίλερ «Θρέψε Κοράκια»! Η 8χρονη Άνα πιστεύει ότι σκότωσε τον πατέρα της, τον οποίο και κατηγορούσε για το θάνατο της λατρεμένης της μητέρας. Το κορίτσι μένει μαζί με την αδιάφορη θεία της και τις δυο αδερφές της, αλλά στην ουσία ζει ανάμεσα στον κόσμο της φαντασίας και της πραγματικότητας. Μόνη της συνήθεια είναι να επικοινωνεί με το πνεύμα της μητέρας της και να σκέφτεται μόνο το θάνατο, φέρνοντας αντιρρήσεις σε όλα τα υπόλοιπα.
Σκηνοθεσία: Κάρλος Σάουρα, Πρωταγωνιστούν: Ζεραλντίν Τσάπλιν, Ανα Τόρεντ, Μόνικα Ράνταλ, Φλόριντα Τσίκο, Χέκτορ Αλτέριο.
«Γάμος σε δόσεις» (“Fly me to moon”)
Η τριαντάρα Ιζαμπέλ ερωτεύεται τον τέλειο άντρα, αλλά αποφεύγει το θέμα του γάμου, αφού η οικογένεια της ακολουθείται από μια κατάρα που καταστρέφει τον πρώτο γάμο κάθε μέλους. Έτσι, σκέφτεται να παντρευτεί έναν οποιοδήποτε άντρα, ώστε μετά να χωρίσει μετά και να απολαύσει μια γεμάτη ζωή με τον τωρινό έρωτα της. Ωστόσο, ο άντρας που θα προσπαθήσει να «μαγέψει» είναι ο ταξιδιωτικός συντάκτης Ζαν Ιβ, που ετοιμάζεται να ταξιδέψει από το Κιλιμάντζαρο μέχρι τη Μόσχα…
Σκηνοθεσία: Πασκάλ Σομέιγ, Πρωταγωνιστούν: Νταϊάν Κρούγκερ, Ντανί Μπουν, Αλίς Πολ.
Στο CouponCity θα βρες τις καλύτερες προσφορές μ ένα click εδώ 
-->


 πηγη