Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Πως να αναγνωρίζετε τα ψεύτικα προφίλ στο Facebook!

H Google δίνει συμβουλές...


Το χρησιμοποιούμε καθημερινά σχεδόν όλοι και ειδικά στην Ελλάδα διατηρούν ένα τουλάχιστον λογαριασμό και λέμε ένα τουλάχιστον γιατί παρά πολλοί λογαριασμοί στο Facebook είναι ψεύτικοι πλέον και καθημερινά ανυποψίαστοι χρήστες πέφτουν θύματα διαδικτυακών επιθέσεων,απειλών ή ακόμη δέχονται και λεκτική βία με οποιαδήποτε μορφή,ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά με γνωριμίες με αγνώστους που κατέληξαν ακόμη κι σε ξυλοδαρμό...

Για έχετε το κεφάλι σας ήσυχο λοιπόν,ρίξτε μια ματιά στα 5 σημεία πού ακολουθούν και μάθετε πως να ξεχωρίζετε εύκολα τα ψεύτικα προφίλ σύμφωνα με τις συμβουλές της Google...

Tα 5 σημεία που πρέπει να ελέγξετε:
Κοιτάξτε τις φωτογραφίες του προφίλ. Εάν είναι ελάχιστες και κάποιες εμφανώς παρμένες από το google, τότε κατά πάσα πιθανότητα το προφίλ είναι ψεύτικο.


Πολύ σημαντικό είναι να κοιτάτε τα σχόλια στις αναρτήσεις και τις φωτογραφίες. Εάν σχολιάζουν άτομα τα οποία φαίνεται να γνωρίζουν το άτομο τότε κατά πάσα πιθανότητα το προφίλ είναι αληθινό. Εάν όμως τα σχόλια είναι ερωτικού περιεχομένου από αγνώστους, τότε κατά πάσα πιθανότητα το προφίλ είναι ψεύτικο.


Τα περισσότερα ψεύτικα προφίλ δημιουργούνται από άνδρες που παριστάνουν τις γυναίκες. Ενας χρήστης του Facebook, θα κάνει πιο εύκολα αποδοχή φιλίας σε μια άγνωστη γυναίκα, παρά σε έναν άγνωστο άνδρα. Αυτό το γνωρίζουν οι άνδρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούν ψεύτικα, γυναικεία προφίλ με την ελπίδα να δημιουργήσουν φιλίες με κοπέλες ή και άνδρες.


Δείτε αν ανανεώνει το προφίλ του/της συχνά. Αν έχει ελάχιστες αναρτήσεις και μάλιστα με σπάνια ανανέωση, τότε κι αυτό είναι ύποπτο.


Ορισμένοι χρήστες δεν ανεβάζουν φωτογραφίες δικές τους, αλλά ανεβάζουν εικόνες από ζώα, από διάσημα πρόσωπα και συνήθως στις αναρτήσεις τους έχουν διάφορες έξυπνες φράσεις, προκειμένου να γίνουν πιο ελκυστικοί.



Προσοχή λοιπόν και την επόμενη φορά ελέγξτε καλύτερα το προφίλ κάποιου πριν τον αποδεχθείτε ή του στείλετε αίτημα φιλίας...
Στο you.gr μπορείς να βρεις φθηνά LaptopTablet και Smartphone κανε click εδώ