Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ντέμης Νικολαΐδης: Καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκισης




Σε 15 μήνες φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε από το 6ο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Ντέμης Νικολαΐδης, για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Τη μήνυση είχε καταθέσει ο Κώστας Κάππας, εκ των ηγετικών στελεχών των «Πειρατών του Ονείρου», ύστερα από τα επεισόδια του αεροδρομίου το 2006, όταν μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και την ήττα της ΑΕΚ οπαδοί ανέμεναν στο αεροδρόμιο με αποδοκιμασίες την άφιξη της αποστολής.

Μετά τα επεισόδια, ο Ντέμης Νικολαΐδης είχε μηνύσει συγκεκριμένους οπαδούς, οι οποίοι αθωώθηκαν και στη συνέχεια κατέθεσαν εκείνοι μήνυση στον τότε πρόεδρο της ΑΕΚ. Αυτή ήταν η εκδίκαση της πρώτης μήνυσης, ενώ εκκρεμούν ακόμη δύο. 

Ο Ντέμης Νικολαίδης δεν παρέστη στη δίκη, ούτε μέσω συνηγόρου, αλλά η έδρα αποφάσισε να προχωρήσει τη διαδικασία. Ο εισαγγελέας μάλιστα ζήτησε ακόμη πιο αυστηρή ποινή, που θα έφτανε τους 22 μήνες (15 για ψευδή καταμήνυση και 7 για τη συκοφαντική δυσφήμηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντέμης Νικολαΐδης εξεπλάγη με την απόφαση του δικαστηρίου, καθώς δεν γνώριζε ότι η υπόθεση έτρεχε ακόμη στα δικαστήρια.

Τα μέλη του κλαμπ των «Πειρατών του Ονείρου» ζήτησαν η αποζημίωση να δοθεί στα παιδιά του ιδρύματος «Φλόγα».