Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Βρέθηκε ο 12χρονος Στέλιος από το Μοσχάτο

Η περιπέτεια του Στέλιου Παναγόπουλου (12 ετών) έληξε δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν. Ο ανήλικος, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, βρέθηκε στην περιοχή του Μοσχάτου χάρη στην άμεση και αποτελεσματική συνεργασία και κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων ομάδων.
Αξίζει να σημειωθεί ο καταλυτικός ρόλος της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του Οργανισμού η οποία εντόπισε τον Στέλιο λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση του. Στον εντοπισμό σημαντική υπήρξε και η συνδρομή των κυνοφιλικών ομάδων ΕΣΤΡΕΓΙΑ και ΡΙΝΟ με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. «To Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκε άμεσα κοντά στο Στέλιο και την οικογένειά του για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.